Miért varrasson öltönyt?

Röviden: mert elegáns, mert kényelmes és mert nagyon megéri!

Hosszabban válaszolva: azért mert Ön nem konfekció méret. Senki sem az. A méretre készült ruházat elsősorban a minőségében jelent hatalmas különbséget, a konfekció ruházathoz képest, nem az árában.

Mi a baj a konfekció öltönyökkel?

Tökéletes testfelépítésű ember nem létezik – egyikünk sem teljesen szimmetrikus, nem ugyanolyan arányúak a testrészeink. Mindezeket egy konfekciódarab tervezése során nem lehet figyelembe venni, hiszen azok tervezésekor a fő szempont, hogy az a lehető legtöbb ember alakjára legyen nagyjából jó. Ez így logikus és rendben is van.

Külföldön a konfekció darabokat méretre szokás igazíttatni – gyakorta az üzletben található szabóval. Magyarországon ez a nadrág hosszának felvarrásával egyenértékű – pedig ez csak a legkisebb feladat.

Gyakorta a megfelelő méretből is hiány van és a ruházati eladók felkészültsége sem éri el minden esetben a kívánatos szintet mi több olykor nem kellően segítőkészek.

A mérethiány miatt mindennapos, hogy a rossz méretre beszélik rá a vevőt, ennek is köszönhető, hogy sokan kényelmetlenül érzik magukat öltönyben. A magyar férfiak többsége rossz méretű, általában túl nagy öltönyt visel.

Miben más a méretre készült öltöny?

Nem csak elegáns, de kényelmes is egyben. Könnyű benne mozogni. Egy egészen más kategória. Ráadásul Önnek nem a szűk számú kínálatból, hanem végtelen számú választási lehetőségből lehet megtalálni a leginkább megfelelőt. Mind a szövet, mind a fazon, vagy a szabás technológiájában azt a lehetőséget választhatja, amelyik az Ön számára tökéletes. Nem kell megalkudnia.

Ráadásul a méretre készült öltöny esetében a szabómester azt a megoldást fogja Önnek ajánlani, amelyik valóban előnyös és nem azt, ami épp raktáron van.

Mitől elegánsabb?

Amíg a konfekció darabok kiemelik hibáinkat, addig a méretre készült öltöny eltakarja azokat. Tökéletes megjelenést biztosíthat viselőjének és ezt kizárólag a méretre készült ruházat tudja. Minden egyes részletében igazodik az Ön alakjához, így az öltönye pontosan a megfelelő hosszú, bőségű. A pontos méret miatt nem lóg vagy feszül az öltöny, kevésbé gyűrődik és mindig szép tartása van.

Figyelembe vehetők az egyéni kívánságok, a viselőjének az alakja és így speciális megoldásokkal, apró trükkökkel makulátlan külsőt biztosíthat tulajdonosának. Egy jó szabású öltönyben Ön jóval karcsúbbnak hat, ha szükséges akár jó pár kilót letagadhat.

Miért kényelmesebb?

Mert az Ön testére szabták. Minden milliméterre pontosan az Ön testére az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően lett szabva. A válla, a hónalja a nadrág bősége és hossza mind-mind csak és kizárólag az Ön alakjára készült, ezért a méretre készült öltöny viselése a tulajdonosának komfortos, ugyanakkor kényelmetlen bárki másnak.

Miért éri meg jobban?

A méretre készült öltöny nem drágább, mint a boltban kapható előre gyártott konfekció versenytársai. Sőt! Ha összehasonlítunk egy ugyanolyan minőségi kategóriájú szövetből, hasonló technológiával készült mérték után készített darabot és egy konfekció darabot, akkor gyakorta az előbbi ára kedvezőbb. Ennek nagyon egyszerű oka van: a méretre készült öltöny esetében Ön 2 dolgot fizet meg: a szövetet és a szabómester munkáját.

Ezzel szemben a konfekció öltöny esetében a varrónő és a szövet árán felül a szállítás és tárolás költségét (nem ritkán egy másik kontinensről), a nagykereskedő árrését, az üzlet bérleti díját, az eladó munkabérét és még számtalan egyéb tételt is ki kell fizetnie. Sokkal hosszabb utat jár be, amíg eljut Önhöz!

Ezért kaphat Ön egy jóval magasabb minőségű terméket alacsonyabb áron!

Mivel tud még többet a méretre készült öltöny?

A bolti öltönyökkel szemben számtalan további előnye is van a méret után készült öltönynek: (átalakítható, tartósabb, a sérülések gyakorta javíthatók, garancia, stb.)