Öltöny készítés

A méretre készült öltöny az elegáns férfi ruhatárának alapja. A méretre készült öltöny esetében a lehetőségek száma szinte végtelen, hiszen az anyag, a fazon és az egyéb lehetőségek olyan tág kereteket adnak, amelyekben minden férfi számára megtalálható az egyéni ízléséhez és alakjához leginkább illeszkedő megoldás.
Az öltönyök terén is rendkívül széles választási lehetőségünk van, amelyekkel érdemes tisztában lenni. Más öltöny való mindennapi és más típusú (szabástechnológiájú) egy-egy különlegesebb alkalomra.

Milyen típusú öltönyöket választhat?

Öltönyöket alapvetően 3 különböző technológiával készítünk. A különböző típusok között a kialakítás módjában van különbség, amely meghatározza az öltöny anyagának esését, stílusát, karakterét.

Teljes vásznas technológia

Az egész hosszában vásznas egy, a mellvásznasnál strukturáltabb, mondhatni hagyományos öltönykészítési technológia, amely egy jobb tartást kölcsönöz mindenki számára.

Minden anyag más típusú vásznat igényel, de sok éves tapasztalatunknak köszönhetően mára minden szövethez az ideális vásznat tudjuk használni, aminek köszönhetően soha nem lesz hullámos, hólyagos és a zakó eleje tisztítás után sem, így hosszútávon szolgálhatja Önt.

  • Erősebb tartást adó fazon
  • Teljes eleje vásznazott 3 rétegben
  • Egyes részei ragasztással készülnek

Kézi kidolgozású technológia

A kézi kidolgozású technológia a szabászmesterség csúcsa, a szabómester a vásznat aprólékos kézi munkával alakítja ki. Minden egyes réteget külön-külön összevarrva egy klasszikus, angolos vonalú öltönyt kapunk.

Így az anyagok nem veszítik el az előnyös tulajdonságaikat, rugalmasan külön mozoghatnak az egyes rétegek szép esést biztosítva a szövetnek. Ez a technika bonyolult és speciális szaktudást kíván, cserébe az öltönyök évtizedekig szolgálhatják tulajdonosukat.

  • Klasszikus, angolos fazon
  • Teljes vászon
  • Kézi tűzés
  • Minden rendelhető extrát tartalmaz

Kiknek készülnek öltönyeink?

Az első öltöny vagy a huszadik? Örömmel segítünk!

Szabóságunk egyedülálló Magyarországon a tekintetben, hogy milyen széles és változatos ügyfélköre van.

Öltönyeink azok számára is elérhetők és megfizethetők, akik életük első öltönyét szeretnék megrendelni, ugyanakkor azon kifinomult ízlésű férfiak is elégedettek velünk, akiknek már tucatnyi öltöny lóg a gardróbjukban és ehhez illeszkedően akár különleges igényeik vannak.

Mindenkit ugyanazon alapossággal és odafigyeléssel szolgálunk ki. Ennek eredménye, ügyfeleink kimagasló elégedettsége. Mert minden férfinak szüksége van egy igazán jó öltönyre és a mi küldetésünk, hogy ebben közreműködjünk!

Hogyan készül egy öltöny?

Ahhoz, hogy Ön igazán elégedett legyen az öltönyével, sok apró lépésen keresztül vezet az út.

Először is szeretnénk megismerni az Ön elképzeléseit: milyen fazont szeretne? Ezt kell az Ön egyedi alakjával összhangba hozni és az alapján a megfelelő szabást közösen eldönteni, amelyhez örömmel adunk tanácsot és mutatunk mintákat. A cél, hogy Ön elégedett legyen és maximálisan komfortosan érezze magát az öltönyében. Az alkalmazandó technológia terén az egyéni ízlés és anyagi lehetőségek is szerepet játszhatnak.

Nagyon fontos a megfelelő anyagválasztás, amiben szintén örömmel segítünk. Gyakori, hogy ügyfeleink egy-egy képet mutatnak az általuk elképzelt öltönyről és ugyanolyan vagy éppen ugyanazt az anyagot tudjuk számukra kínálni. Ennek az az egyszerű oka, hogy a férfi öltönyök terén a minőségi szövet gyártók száma véges és többségük szabóságunkban is elérhető.

Miután eldöntöttük, hogy milyen fazont és szövetet választunk, nagyon alapos méretvétel következik, hiszen ez alapján fogunk dolgozni.

Első lépésben elkészítjük az Ön öltönyének vázát, amit felpróbál. Az első próba után alakítunk és tovább dolgozunk mind a zakón, mind a nadrágon.

A második próbára már egy készhez közeli, de még számos részletben nem befejezett öltönyt fog tudni felpróbálni. Itt már az apró korrekciók, lépések vannak hátra. Ezen az apró igazításokat követően egyszerre kényelmesen és tökéletesen fog állni az új öltönye.

Záró lépésként jönnek azon extrák, mint a gombolható ujj, vagy a díszvarrás. Gondolhatnánk, hogy az öltöny ezzel el is készült, de nem feltétlenül. Az elkészültét követő első pár hétben – különösen néhány viselést követően – olykor felmerül néhány apróbb módosítási igény. Egy öltöny ugyanis viselés közben is igazodik, alakul, ami alapján nagyon apró változtatások szükségesek lehetnek.